3 Tips om je extensions langer mooi te houden

Extensions zijn natuurlijk de perfecte manier om je haar meer volume en lengte te geven. Niet voor niets zijn er dan dus ook veel vrouwen voor extensions. Helaas kunnen extensions na verloop van tijd beschadigd raken en hun glans verliezen. Als je wilt dat je extensions lang mogelijk mooi blijven, zijn er een aantal belangrijke dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat ze er op hun best blijven uitzien en je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Uiteraard komt er een keer een moment dat je toe bent aan iets nieuws, maar hoe langer je dit kunt uitstellen, des te meer geld het je natuurlijk scheelt. Kortom, tijd voor wat handige tips dus!

Zorg goed voor je extensions

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je zult je verbazen hoeveel vrouwen er zijn die niet goed voor hun extensions zorgen. Ondanks het feit dat het niet je eigen haren zijn, hebben ze wel verzorging nodig om langer mooi te blijven. Dit betekent dat je ze moet wassen en hydrateren op een manier die geschikt is voor het type extensions dat je hebt. Volg de instructies van je kapper op voor het wassen en verzorgen van je extensions en gebruik altijd een goede kwaliteit shampoo en conditioner. Zo kun je de levensduur al snel met enkele weken tot zelfs maanden verlengen. Met de nieuwste generatie haarstukjes is het ook mogelijk om meer volume bovenop te krijgen.

Klitten in je haar

Klitten zijn de grootste vijand van de meeste vrouwen, dus laat staan bij extensions. Ze kunnen niet alleen pijnlijk zijn om uit te kammen, maar ook zorgen voor beschadiging van de extensions. Om klitten te voorkomen, moet je je extensions regelmatig borstelen en kammen met een zachte borstel of kam. Begin bij de haarpunten en werk langzaam omhoog om te voorkomen dat er knopen ontstaan. Je zult merken dat wanneer je dit regelmatig doet, het stukje bij beetje soepeler zal gaan.

Let op met chloor en zoutwater

Chloor en zout water kunnen je extensions beschadigen en zorgen voor dof haar. Dus ga je op vakantie, zorg er dan voor dat je je extensions of uit doet of in een staart doet, zodat je haren niet nat kunnen worden van het zwembad of de zee. Gebeurt dit toch, zorg er dan voor dat je je haren zo snel mogelijk even uitspoelt met normaal water. Let op dat wanneer je naar een land als Spanje gaat, ook het water uit de kraan vol chloor zit en je dus je haren moet uitspoelen met water uit een fles.

Geplaatst in Beauty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *