chillen

Kater verdrijven: de beste tips!

Ben je wel klaar met die leuke podcast voor vrouwen of die lesbische series op Netflix? Begrijpelijk! Tijd voor een geweldige nacht uit. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en vooral genieten van de levendigheid. Klinkt goed, toch?! De volgende dag blijkt dat inderdaad: het was erg gezellig. Je hebt alleen iets te veel gedronken en zit nu opgezadeld met een enorme kater. Komt dat even goed uit, want wij delen in deze blog de beste tips tegen een kater!

Water drinken

Eén van de belangrijkste dingen om te doen tegen een kater is voldoende water drinken. Alcohol dehydrateert je lichaam, dus het is belangrijk om genoeg water te drinken om deze uitdroging tegen te gaan. Probeer de volgende keer ook tussen de alcoholische versnaperingen genoeg water te drinken! Daarnaast is het slim om wat glazen water achterover te slaan voordat je gaat slapen.

Eten

Niet alleen water drinken voordat je gaat slapen, maar ook iets eten kan helpen tegen een kater. Eten helpt alcohol namelijk af te breken en dat kan je helpen om de kater van de volgende dag te verminderen. Probeer iets te eten dat rijk is aan Vitamine B, zoals volkorenbrood, noten of eieren. Dit helpt om de lever te ondersteunen bij het afbreken van de alcohol.

Vitamine C

Niet alleen Vitamine B, maar ook Vitamine C kan je helpen om je kater te verminderen. Probeer een supplement te nemen of eten met een hoog vitamine C gehalte zoals sinaasappels, paprika’s of kiwi’s.

Beweging

Misschien heb je er niet per se zin in als je een kater hebt, maar beweging is echt goed tegen de kater! Probeer een wandeling te maken en zorg voor wat frisse lucht. Dit kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de afvoer daarvan.

Slaap

Ook slaap is een belangrijke factor om je kater te verminderen. Voldoende slaap zorgt ervoor dat je lichaam kan herstellen. Bof jij even!

Geplaatst in Lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *