Tips om je haar minder vaak te wassen

Wordt je haar snel vet, maar heb je geen zin om het dagelijks te wassen? Een paar tips om je haar tussen wasbeurten door schoon en fris te houden.

Was met een goede shampoo

Een shampoo maakt je hoofdhuid en haren schoon en luchtig. Maar niet elke shampoo is hetzelfde. Natuurlijke shampoos zijn bijvoorbeeld een stuk milder voor je haar terwijl een Loreal shampoo je hoofdhuid net wat grondiger schoonmaakt. Welke shampoo bij jou past, hangt af van je haartype. Kies in ieder geval een shampoo die je hoofdhuid goed reinigt, volume geeft en je haren goed verzorgd.

Gebruik droogshampoo

Droogshampoo is hét redmiddel tegen vette haren. Deze shampoo kan je tussen wasbeurten door gebruiken, want het absorbeert overtollig vet. Fudge heeft bijvoorbeeld een droogshampoo die je hoofdhuid fris maakt én je haar verzorgt. Je sprayt het even in je haar en daarna borstel je het geheel door.

Doe je haar vast

Zit je constant aan je haar? Dat kan je beter niet doen. Elke keer als je je vingers door je haren haalt, wordt het weer vetter. Om te voorkomen dat je je kapsel steeds perfectioneert, kan je het beter vast doen. Maak bijvoorbeeld een staart of doe je voorste lokken in een hoge knot. Dit staat niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat je niet aan je haar kan zitten. Geef je kapsel net wat extra’s met een mooie scrunchie. Dan ben je ook helemaal trendy!

Afbouwen

Helaas is het afbouwen van het aantal wasbeurten niet gemakkelijk. Het is een kwestie van volhouden en alles stapje voor stapje doen. Was je je haar elke dag? Probeer dan eerst om het om de dag te wassen. Gebruik tussendoor droogshampoo of doe je haar vast. Als je haar daaraan gewend is, kan je nog een dagje toevoegen. Op een gegeven moment merk je dat het steeds makkelijker wordt. 

Wassen met water

Is het echt niet meer te doen? Overweeg dan om je haar alleen te wassen met water. Dit is geen grondige wasbeurt, maar zorgt er wel voor dat je hoofdhuid en haren wat schoner lijken. Kam van tevoren goed je haar door, zodat het vet door je hele haar wordt verspreid. Vervolgens kan je je haar wassen met lauwwarm water. Masseer je hoofdhuid goed zodat alles nat wordt en de olie voorzichtig loskomt. Merk je dat het niet helpt? Je kan je haar ook wassen met groene thee of appelciderazijn. Een stuk milder dan shampoo, maar wel enigszins reinigend. 

Geplaatst in Beauty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *