Zeilkleding Zwaardboten

Beste zeilkleding zwaardboten en catamarans

Welke zeilkleding is geschikt voor zwaardboten en catamarans? Een regelmatig terugkerende vraag bij (beginnende) watersporters. Hartstikke logisch natuurlijk, want iedereen wil goed voorbereid het water op. Of je nou wedstrijden zeilt of voor je plezier het water op gaat; goede en passende zeilkleding is essentieel. Het is namelijk erg vervelend als het te koud of te warm is tijdens het zeilen.

In deze blog vertellen wij je welke zeilkleding het beste is voor zwaardboten en catamarans en welke zeilkleding wij in welke situatie zouden adviseren.

Zeilkleding voor zwaardboten en catamarans

De kans dat je in een zwaardboot of catamaran in het water beland is toch behoorlijk groot. Daarom is het bij zwaardboten belangrijk om kleding te dragen die ervoor zorgt dat je niet koud wordt als je in het water belandt. Tegelijkertijd wil je toch ook nog wel bewegingsvrijheid hebben. Want in een zwaardboot beweeg je nou eenmaal veel.

Een wetsuit is in onze ogen de meest geschikte basis voor jouw outfit aan boord van een zwaardboot. Doe hierover een drytop/spraytop aan en je bent ‘all-set’.  (onze tip? De spraytops van Musto zijn kwalitatief uitstekend)

Wetsuits zijn er in verschillende uitvoeringen: de voorjaar/winterwetsuits voor koud weer en de zomerwetsuits voor warmer weer. De grootste verschillen zitten in de dikte van het neopreen materiaal. Daarnaast zijn zomerwetsuits vaak met korte mouwen. Prettig voor de warmere tijden van het jaar, maar minder geschikt als het koud en nat is.

Wetsuits zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en slijten doorgaans behoorlijk snel doordat ze intensief gebruikt worden. Kwaliteit is dus hartstikke belangrijk.  Een tip van de expert: De kwaliteit is vaak schaalbaar aan de verdikkingen op knieën, ellebogen etc. Deze verdikkingen zijn prettig voor het comfort terwijl je beweegt in de boot, en zorgen daarnaast ook nog eens voor een langere levensduur.

Geen zin in een wetsuit?

Zeilen met warm en zonnig weer. Dat klinkt als een ideale dag voor iedere watersportliefhebber. En dat je dan geen zin hebt om een wetsuit te dragen is ook goed voor te stellen. Is dit het geval? Dan is de verleiding groot om alleen in een zwembroek en ontbloot bovenlichaam de boot op te gaan.

Maar pas op: Water en zon staan garant voor verbranding. Om verbranding te voorkomen adviseren wij met warm weer een prettig zeilshirt of polo. Draag hieronder stevige korte zeilbroeken die speciaal gemaakt zijn voor watersporters. Deze zijn namelijk beter bestand tegen slijtage dan normale korte broeken die je in je vrije tijd draagt……

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *