kinderactiviteiten

Je kind kennis laten maken met creatieve dingen

Als ouder moedig je het natuurlijk aan dat jouw kind een hobby heeft. Of dat nou voetballen is, schilderen of make-up op doen: alles is goed, zo lang je kind er maar plezier in heeft. Creativiteit is vooral voor kinderen heel belangrijk. Met creativiteit stimuleer je de fantasie en zorg je ervoor dat kinderen beter en slimmer na kunnen denken. Maar hoe laat je ze in aanraking komen met zulke creatieve dingen?

Neem ze mee naar uitjes

Ga je naar een tentoonstelling, kleinschalig festival of theatershow? Neem je kinderen mee (als ze dat willen, natuurlijk). Zo leren zij iets kennen wat ze normaal niet zo snel zien. Wellicht vinden ze het niks, maar voor hetzelfde geld vinden ze het wel heel leuk. Je hebt in principe niks te verliezen. Misschien komen ze er zo achter dat ze acteren heel leuk vinden, willen ze goed leren zingen of willen ze juist bijvoorbeeld cameraman zijn. Neem ze ook mee naar de bioscoop, films maken veel creativiteit en fantasie los bij kinderen.

Speel in op de dingen die ze doen op school

Misschien heeft je kind recent wel een workshop op school gehad over acteren, schilderen of fotograferen. Vertelt je kind vol enthousiasme hoe leuk het was? Speel hierop in en ga bijvoorbeeld een dag weg om foto’s te maken. School workshops zijn de perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende dingen. Kinderen zijn verplicht om bepaalde activiteiten te doen, of ze het nou leuk vinden of niet. Op die manier komen zij in aanraking met dingen die ze normaal gesproken niet of niet snel zouden doen.

Laat ze nieuwe dingen uitproberen als ze dat willen

Een kind kan regelmatig van gedachte veranderen. Hoe vaak hij of zij ook zegt iets te willen proberen, je kan er altijd in mee gaan. Vaak kun je een kind wel een proefles geven van bijvoorbeeld dansen, een theaterschool, zingen, gitaar spelen of piano spelen. Dat kost niet super veel en je kan je kind kennis laten maken met een eventueel nieuwe hobby. Vinden ze het niks? Je zit gelukkig nergens aan vast. Als ze het wel leuk vinden, kun je ze inschrijven of bijvoorbeeld een gitaar voor het kind kopen.

 

 

Geplaatst in Lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *