Timberland Original Yellow Boots

De Original Yellow Boot van Timberland blijft populair

Hoewel het nooit de intentie is geweest om een sensationele gele schoen te ontwikkel, heeft Timberland dat in de jaren ’70 toch gedaan. De laars is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, en ook veel beroemdheden zijn er mee gespot. Niet alleen de Original Yellow Boot van het merk is populair, ook andere laarzen doen het goed. Wil je graag de hippe boots dragen, maar vind je ze wat aan de hoge prijs? Shop de laarzen dan in de Timberland Sale.

De laars staat bekend om zijn vorm, functie en vakmanschap. Sidney Swartz bedacht een merkschoen ontworpen voor de harde en natte winters van New Hampshire. De laars waterdicht maken was in die tijd niet haalbaar, maar toch liet Timberland met de Original Yellow boot iets anders zien.

Aantrekkingskracht van Timberland

De aantrekkingskracht van de laars trok de hele wereld over. In Europa werd de schoen het symbool voor de ‘made in the USA’-look, in Azië zag men de schoenen als teken van individualiteit en in Amerika zag je iedereen, ongeacht je beroep, op de Orginal Yellow boot lopen.

In de jaren ’90 bekroonde Amerikaanse hiphopartiesten de Timberlands als stijlicoon. Artiesten als Jay-Z, Kanye West, Pharrel Williams en Rihanna werden op de Orginal Yellow boots gespot. De laars past niet alleen goed bij hiphop, maar eigenlijk bij iedereen. Timberlands worden niet verbonden aan een bepaalde cultuur, waardoor ze bij iedere levensstijl aansluiten.

Timberland in Europa

De eerste internationaal verkochte The Original Yellow boot of 6 inch boot was aan een Italiaanse heer. De man kwam rechtstreeks naar Sidney Swartz en vroeg of het mogelijk was om 600 paar laarzen te kopen. Sidney verkocht met een glimlach op zijn gezicht de 600 schoenen en dacht de man nooit meer terug te zien. Niks was minder waar, want twee maanden later stond de man weer op de stoep en wilde nogmaals 600 schoenen kopen.

De Original Yellow Boot waren in Europa zo populair, dat de man terug bleef komen omdat hij de schoenen ontzettend snel verkocht. Tegenwoordig zijn de laarzen een tijdloos mode-element en wil iedereen er wel een paar in zijn kast hebben.

Geplaatst in Mode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *