sokken

Feiten over sokken die je moet weten

Er zijn tonnen sokken voor dames die je tegenwoordig kunt vinden. Sommige zijn zacht en betaalbaar, andere niet. De waarheid is dat zelfs de concurrentie in de sokken industrie tegenwoordig hoog is. Gelukkig geeft deze wedstrijd vrouwen tegenwoordig een ruimere keuze aan sokken gegeven om toe te voegen aan hun mode. De competitie geeft ook een ander niveau van bescherming aan de voeten. Maar weet je iets over sokken? Waar kwam het vandaan? Waarom werd het gebruikt? Als eindconsument moet je er op zijn minst van op de hoogte zijn. Lees hieronder verder voor leuke weetjes over damessokken.

Leuke weetjes over sokken

Het eerste dat je misschien wilt weten, is dat Grieken de eerste mensen waren die sokken droegen. Dankzij de Grieken kunnen mensen tegenwoordig van sokken genieten. Het volgende feit is dat het dragen van sokken je kan helpen in slaap te vallen. De sokken verhogen de bloedtoevoer naar je voeten en handen. Het verlaagt de kerntemperatuur van je lichaam sneller, wat je helpt in slaap te vallen. Ken je de sokken hoofdstad van de wereld? Het is China en het is de grootste sokken producent ter wereld. Ze produceren jaarlijks 40% van ’s werelds sokken. De originele stijl van sokken is teensokken. Mensen gebruiken teensokken bij hun sandalen. Dus schaam je niet voor het dragen van sokken met sandalen, want het is vrij normaal. Waarom hebben mensen sokken nodig? Behalve je oksels en hoofdhuid, scheiden je voeten ook veel zweet af. Stel je voor dat je schoenen met zweet doordrenkt zijn zonder extra bescherming van sokken. Je voeten kunnen elke dag een halve liter zweet produceren. Dit is waarom je echt sokken moet dragen, zodat je niet doorweekt raakt.

Waren sokken duur in de oudheid?

In de oudheid werden sokken gemaakt van leer en gematteerd dierenhaar. Destijds waren sokken niet zo duur omdat mensen gratis materialen uit de natuur kregen. Ze naaien en combineren het zelf. Sokken werden duur toen ze de middeleeuwen bereikten. Toen de bres van mensen korter werd, moesten sokken langer zijn. Als sokken langer worden, is er meer materiaal nodig. Tegen 1000 na Christus is de sok een sociaal symbool van rijkdom geworden. Als je sokken draagt is dat een signaal dat je rijk bent. Omdat de prijzen van sokken zo hoog waren, werd iedereen die het draagt geclassificeerd als financieel capabel.

Geplaatst in Mode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *