Textiel of leren motorjas; dit zijn de verschillen

Altijd onderweg met je motor? Is het voor woon-werkverkeer? Of wil je tijdens een roadtrip alleen of met vrienden spannende plekken ontdekken? Om welke reden dan ook, het kiezen van aanbiedingen voor motorjassen is van vitaal belang. Je moet nadenken over het uiterlijk en de bescherming van de kleding die je draagt ​​op elke motorreis die je maakt. Het dragen van conventioneel textiel is niet slecht, maar het bezit van een extra zekerheid van een leren motorjas kan een verstandige keuze zijn. Probeer en overweeg het dragen van beschermende leren motorjassen. Als je nog steeds worstelt met welk type jas je moet kopen, lees dan hieronder verder voor meer informatie over een textiele motorjas versus een leren motorjas. 

Textiel jassen 

Het belangrijkste voordeel van textieljassen is hun veelzijdigheid. Je kunt meestal een jas vinden die aan je behoeften voldoet, of je nu luchtstroom, warmte of waterdichtheid wilt. Misschien wil je zelfs al deze behoeften in één jas. Voor veel rijders is de mogelijkheid om een ​​vierseizoenenjas te dragen aantrekkelijk. Deze is voorzien van uitneembare lagen en ventilatie. Het is echter niet altijd de beste keuze. Als je stad bijvoorbeeld alleen hete zomers en koude winters heeft, is een vierseizoenenjas niet de beste keuze als het in de zomer 35 graden is. Een vierseizoenenjas houd je warm in de winter, maar kan in de zomer niet voor de meeste luchtstroom zorgen. 

Leren jasjes 

De meest voorkomende leersoorten die in de motorindustrie worden gebruikt, zijn koeien-, geiten- en kangoeroehuiden. Ze bieden allemaal een uitstekende slijtvastheid terwijl ze goed met het lichaam meebewegen. Dit is belangrijk bij het besturen van een motorfiets. Koeienhuid is de meest voorkomende en meest economische optie als het om jassen gaat. Ook wordt leer “ingelopen” en wordt het zeer comfortabel. Als het goed wordt verzorgd, kan het een hele tijd meegaan. Er zijn talloze rijders die de voorkeur geven aan leer boven textiel vanwege het algehele gevoel en de traditionele uitstraling van leer. Daar is niets mis mee, maar leer is niet altijd het beste materiaal in extreme weersomstandigheden (warm of koud). 

Textiel vs. leer: het prijsverschil 

Het is over het algemeen voordeliger om een ​​textieljack te kopen dan een leren jack van vergelijkbare kwaliteit. Jassen van textiel zijn doorgaans minder duur dan leren jassen. Je kunt in de zomer een gaas-jas kopen om koel te blijven en een waterdichte jas met een geïsoleerde voering in de winter om warm te blijven.  

Geplaatst in Mode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *