Wat is wingsurfen en waar kun je het doen?

Wingsurfen, de kans is groot dat je er wel eens over gehoord hebt. Maar let op, wingsurfen is wat anders dan windsurfen! Wingsurfen is een relatief nieuwe sport die over is komen waaien vanuit Amerika, Hawaii. Het heeft veel weg van windsurfen, maar toch heeft het zo zijn eigen nieuwe eigenschappen en kenmerken. Het is een sport die een aantal jaren geleden nog vrijwel niet in Nederland werd beoefend, maar loop je vandaag de dag op het strand op een lekkere zonnige dag dan is de kans groot dat jij een aantal mensen ziet wingsurfen. En dat is volkomen terecht natuurlijk! Wingsurfen kent veel voordelen en het is een harstikke leuke sport om te beoefenen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde wingsurfer, wingsurfen is voor iedereen een fantastische sport om te doen. Wil jij graag meer weten over wingsurfen, wat het precies inhoudt, waar het vandaan komt, waar je kunt wingsurfen in Nederland en voor wie wingsurfen bedoelt is? In dit artikel geven wij je antwoord op al je vragen. Als kers op de taart geven wij je ook een tip waar je het beste kunt lessen om de kneepjes van het vak te leren! Lees je mee? 

Wat is wingsurfen nu eigenlijk precies? 

Zoals al aangegeven net is wingsurfen een nieuwe sport die oorspronkelijk uit Hawaii is overgevlogen. Binnen no time heeft wingsurfen de harten van vele watersporters veroverd. Maar wat is het nu eigenlijk? Wingsurfen is een watersport die veel weg heeft van windsurfen en kitesurfen, maar het is niet helemaal hetzelfde.  

Waar in Nederland kan je wingsurfen? 

In theorie kun je overal wingsurfen waar een plas of meer te vinden is. Het enige wat je vervolgens nodig hebt is de juiste uitrusting en genoeg wind; voilà, je kunt wingsurfen! Als we kijken naar plekken waar wingsurfen het vaakst beoefend wordt dan kom je uit bij het strand of in Friesland.  

Voor wie is wingsurfen bedoelt? 

Wingsurfen is een sport die door iedereen gedaan kan worden, of je nu een beginner bent of een pro. 

Wingsurf lessen? 

Ben je een beginnen en wil je wingsurf lessen nemen? Ga dan eens langs bij Funsport Makkum. Zij verzorgen de beste windsurf lessen van Nederland 

Geplaatst in Lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *