hip mondkapje

Hippe en professionele mondkapjes!

Mondkapjes zie je overal! Je zou door alle keuzes er bijna gek van worden. Wil jij een mondkapje aanschaffen? Wij leggen in deze blog uit wat de opties zijn, zodat jij de juiste keuze maakt!

Waarom eigenlijk mondkapjes?

Zoals je weet proberen wij met z’n allen het vervelende covid-19 virus tegen te gaan. In het openbaar vervoer en wanneer je de grens oversteekt zijn mondkapjes op enkele plekken verplicht. Wat kan je doen om jezelf en anderen te beschermen? Natuurlijk 1,5 meter afstand bewaren, je handen vaker wassen dan normaal en op drukke plekken of waar je niet voldoende afstand kunt nemen, een mondkapje dragen.

Massaal begonnen mensen inkopen te doen naar de eerste de beste mondkapjes die ze tegenkwamen. Maar ook werd er zelf druk geknutseld om mondkapjes te maken. Maar is dit wel een goed idee om gehaast mondkapjes in te slaan? En zijn er ook hippe mondkapjes verkrijgbaar?

Ga altijd voor betrouwbare mondkapjes

Als je kiest voor professionele mondkapjes zul je merken dat je hier een stuk beter door kunt ademen dan goedkope of zelfgemaakte mondmaskers. Daarnaast beschikken professionele mondkapjes over een certificaat dat aantoont dat ze zijn gekeurd. Daarnaast is de kwaliteit van de stof van de professionele mondkapjes een stuk beter en voelen ze aangenamer dan de goedkope en niet gecertificeerde mondkapjes.

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Goede mondkapjes zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Je kunt kiezen tussen wegwerp mondkapjes en wasbare mondkapjes. Wasbare mondkapjes kun je kopen in diverse hippe kleuren, patroontjes en vormen. Kies je voor wegwerp mondkapjes, controleer dan of deze beschikken over een certificaat en of ze medisch zijn of niet medisch. Goede mondkapjes zorgen ervoor dat virusdeeltjes zich niet via de mond en neus kunnen verspreiden.

Belangrijk om op te letten bij het gebruiken van een mondkapje is dat het mondkapje goed aansluit rondom je gezicht, zodat er niet te veel lucht via je mond of neus naar buiten glipt.

Hoe ga je met een mondkapje om

Als je een mondkapje draagt, is het belangrijk dat je deze bij het opzetten en afdoen alleen vastpakt bij de elastiekjes. Kies je voor een wegwerp mondmasker? Gooi het mondkapje na gebruik gelijk in de afvalbak. Heb je een wasbaar mondkapje gekocht? Zorg er dan voor dat je het kapje elke keer na gebruik wast. Was na elke keer dat je je mondkapje op en af zet je handen met water en zeep en/of desinfecteer je handen met professionele handdesinfectie.

Ga je op vakantie, een dagje weg of ga je reizen met het openbaar vervoer? Zorg er dan altijd voor dat je genoeg mondkapjes bij je hebt. Mondkapje kopen? Neem dan eens een kijkje bij Medipreventie.

Geplaatst in Lifestyle, Mode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *